יצואנים נכבדים,
מדינת ישראל מפקחת על היצוא הביטחוני שנים רבות, וב- 12 השנים האחרונות הפיקוח מתבצע במסגרת חוק ואגף ייעודי, בתהליך מסורתי דו שלבי, רישיון שיווק ולאחריו רישיון יצוא.
מצד אחד, כגוף רגולטורי, מוטלת עלינו האחריות לפקח על היצוא הביטחוני המגוון והמשמעותי של התעשיות הביטחוניות, לשם שמירה על האינטרסים של מדינת ישראל.
מצד שני, ליצוא הביטחוני השלכות ישירות על יציבותן ועוצמתן של התעשיות הביטחוניות, גדולות וקטנות כאחת.
תעשייה ביטחונית יציבה וחזקה, הכרחית להמשך פיתוח המרכיב הטכנולוגי האיכותי ופורץ הדרך עבור מערכת הביטחון וחיונית לביטחון המדינה.
אפ"י ימשיך להיות מחויב לבחינת השיקולים של מדינת ישראל מטעמים של ביטחון לאומי, יחסי החוץ של המדינה והתחייבויותיה הבין לאומיות, שמירה על זכויות אדם, ושמירה על אינטרסים חיוניים אחרים של המדינה.
מדינת ישראל דבקה במשטרי פיקוח בינלאומיים כגון הסדר ווסנאר ומשטר ה MTCR ואני מבטיחה שאגף הפיקוח על היצוא הביטחוני יפעל בהתאם למטרות והיעדים של משטרי הפיקוח מתוך כוונה למנוע זליגה של טכנולוגיות מתקדמות ומערכות נשק מהשיג ידם של גורמים עוינים ובכך לתרום ליציבות בעולם.
במהלך השנים פעלו ראשי אפ"י לקדם ולבסס את האגף, את החוק ואת התקנות, לסווג את רשימת המדינות להגדיר את רישום המוצרים, לשדרג את הממשק בין היצואנים ובין המשרד, לטפח את המשאב האנושי, לבצע רה ארגון ולהביא את הפיקוח בישראל לסטנדרטים בינ"ל מן השורה הראשונה.
לשמחתי, במשמרת שלי הבשילה השעה לעשות צעדים משמעותיים נוספים כשבקצה רפורמה עמוקה בתהליך הרישוי.
מאז כניסתי לתפקיד ר' אפ"י בדצמבר 2016 ובמקביל לטיפול המקצועי והמאתגר של עובדי האגף בעשרות אלפי בקשות לרישיונות שיווק וייצוא בשנה, אנו מתרכזים בהגשמת חזון הרפורמה. כזו שתעצב מחדש את הפיקוח על היצוא הביטחוני במדינת ישראל ותאפשר ליצואנים לפעול בתהליך חד שלבי במרבית מוצרי הבלמ"ס.
כל זאת כאשר לנגד עינינו, צמצום הבירוקרטיה, והתמקדות בנושאים הרגישים והמהותיים תוך כדי המשך שיפור מתמיד של השירות.
מודה לכם על שיתוף הפעולה.
רחלי חן,
ראשת אפ"י